OTVORENA PETA REGIONALNA IZLOžBA PRIPLODNE STOKE "PODGORICA 2006"
(Dnevni list POBJEDA, 20. maj 2006.)


Još kredita za stočare

Ministar poljoprivrede , šumarstva i vodoprivrede u Vladi Crne Gore Milutin Simović i gradonačelnik Podgorice dr Miomir Mugoša, juče su na novoj Stočnoj pijaci otvorili petu regionalnu izložbu priplodne stoke "Podgorica 2006", na kojoj su učestvovala grla sa područja podgoričke, danilovgradske, ulcinjske, barske i cetinjske opštine.
Ministar Simović je domaćim proizvođačima najavio niz kreditnih linija i ukazao na postignute rezultate koji se tiču proizvodnje mlijeka.
Sve brojnije podsticajne mjere kreiramo i sprovodimo u čvrstom uvjerenju da tako jačamo domaću proizvodnju hrane, kazao je Simović.
Gradonačelnik Podgorice dr Miomir Mugoša iskazao je veliko zadovoljstvo što se gradi moderna stočna pijaca , jedna od najsavremenijih u regionu.Razvojna politika Opštine usmjerena je ka tome da pomogne poljoprivrednicima da pristojno žive od svog rada, istakao je Mugoša.

Pijaca po mjeri farmera

Izgradnju stočne pijace sa po 300 hiljada eura finansirali su Opština Podgorica i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i IRD sa 200 hiljada eura. Glavni projekat pijace izradio je projektni biro "Arhikon" iz Podgorice, a radove je kvalitetno i na vrijeme izvelo preduzeće "Gradnja promet" iz Danilovgrada, kazao je dr Mugoša.

Najljepša grla

Za apsolutnu šampionku izložbe proglašeno je grlo holštajnfrizijske rase, vlasnika Ranke Brajović iz Kosića, kod Danilovgrada. U kategoriji junica, za šampionku je proglašeno grlo smeđe rase, vlasnika Radomira Radulovića iz Tološa. Na jučerašnjoj izložbi, Hayija Ardolić je imao najbolju kolekciju ovaca, a najljepšu kolekciju koza Siništaj Prentaš iz Tuzi.